Składniki:
- 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady (ja wybrałam 70% z lidla)
- pół szklanki zmiksowanych malin
- dwie łyżki masła
- łyżka rumu - przyznaję, że wlałam więcej :)
- 2 jajka
- 10 lisków mięty
- łyżka cukru
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem i cukrem.
- Maliny i mięte zmiksować
- Wszystkie składniki wymieszać (jajka wbić całe do masy)
- Masę przelać do foremek i włożyć do piekarnika ustawionego na 180 stopni na pół godziny
- Foremki wyjąć, a po ostygnięciu włożyć do lodówki - ja w międzyczasie wzięłam dwie porcje do kawy :)
- Po ok 2 godzinach można podawać z lodami, bitą śmietaną bądź solo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz